Hulladékgazdálkodás

Hulladékgazdálkodás
5 (100%) 16 szavazat

Hulladékgazdálkodás hogyan végezhető?

hulladékgazdálkodás - zöldhulladék gyűjtés
hulladékgazdálkodás – zöldhulladék gyűjtés

A zöldhulladék, mint a neve is utal rá hulladék. Sokan nem tudják, de hulladék gyűjtési és hulladék szállítási engedély nélkül nem szállítható zöldhulladék. A hulladékgazdálkodás feltételeit törvényben szabályozzák, köztük a nem veszélyes hulladékok gyűjtése és szállítása is szabályozva van. Azaz a zöldhulladék gyűjtése és szállítása. Történjen ez teherautóval, konténer szállítással, személyautó + utánfutóval.

Hulladékgazdálkodás:

  • hulladék (zöldhulladék) gyűjtése
  • hulladék (zöldhulladék) szállítása

A hulladékgazdálkodási tevékenység végzése során az engedélyről 1 példányt a gépjárművön kell tartani!

Ha a zöldhulladék birtokos a zöldhulladékot másnak átadja – a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás keretében történő átadás kivételével -, meg kell győződnie arról, hogy az átvevő az adott hulladék szállítására, közvetítésére, kereskedelmére, illetve kezelésére vonatkozó hulladékgazdálkodási engedéllyel rendelkezik, vagy az adott hulladékgazdálkodási tevékenység végzéséhez szükséges nyilvántartásba vétele megtörtént.

A zöldhulladék szállítás, a zöldhulladék gyűjtés, a zöldhulladék előkezelés( ágaprítás, ágdarálás, faaprítás, gallydarálás) csak engedéllyel végezhető, ezért Ön is felelősségre vonható, ha olyan vállalkozással végezteti ezen tevékenységeket, akik nem rendelkeznek az előírt hulladékgazdálkodási engedélyekkel. 

Kérje el az adott vállalkozástól az érvényes hulladékgazdálkodási engedély másolatát, hogy nyugodt lehessen nem sértette meg a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvényt. Lépjünk fel az illegálisan végzett szállítások ellen, hogy biztosak lehessünk a hulladékok törvény szerinti elhelyezésében!

Engedélyeink:

  • Nem veszélyes hulladékok országos szállítása és gyűjtése   OKTF-KP/10938-8/2016
  • Nem veszélyes hulladékok országos előkezelése  PE/KTF/41580-5/2016